Skuggabaldur

Skuggabaldur

Om Baldur, Oliver och Frasse

Här berättar jag om våra hästar och hur vi kommit i kontakt med PNH och börjat hantera och träna dem enligt det.

Frasse, Baldur och lite Gimli

Dagbok om hästarnaPosted by Jessica Pietsch 2012-12-08 16:51:29
Som sagt, vad dålig jag är på att uppdatera..

Efter lite flyttar fram och tillbaka är vi på Körlinge igen, där trivs vi bra.

Frasse växer så det knakar, och nu i sommar har han faktiskt börjat få lite kropp på de långa benen också ;)

Jag rider lite, vi har ridit ut några gånger, korta svängar. Brukar bli att jag rider ut och går hemåt, Frasse är tuff och knallar på, går gärna fram i täten.

Vi har tagit lite uppsuttna Linda-lektioner också, givande som alltid. Vi gör ju mest grunder, flytta för skänkeln, svänga, hon lyckades tom tvinga mig att prova traven uppsuttet. Skräckblandad förtjusning, han skötte sig utmärkt! Men man är ju feg, vet ju aldrig vad han kan hitta på, och jag är ju så rädd att trilla av ;)

Vi har kört lite tömkörning och släpat lite grejor också, han är cool som vanligt. Idag släpade vi ett däck på lite olika underlag med olika släpljud som följd, gick fint, höjde lite på huvudet bara när ljudet ändrades. Sonia har fått hem medar till vagnen, så det lär väl förhoppningsvis bli någon slädtur framöver i vinter!

Baldur har fått en ny medryttare som heter Madeleine, de passar varann perfekt och Baldur har skötts sig utmärkt som det verkar.

Vi har också kört Linda-lektioner såklart, mest jobbar vi med mig. Jag börjar upptäcka vad Linda menar med bålstabilitet, hur jag normalt sett följer bakbenens rörelser med sittbenen, fast jag egentligen ska "stå emot" lite. Svårt att förklara, men jag inser att det här nog bör appliceras även på hur jag går och står. Intressant, känns i hela kroppen efter bara en liten stund, så där har jag att jobba med.

Kul är att Baldur blir så otroligt förändrad i steget när jag gör "rätt", han kliver fram bättre, bär mig mer liksidigt och bär ryggen mycket bättre :)

Richard har också tagit lite lektioner för Linda, som vanligt gör hon underverk och Richard tycker att det är mycket roligare att rida :)

Gimli har fått akut magkatarr av våra allergitester med maten på sistone, så igår fick vi åka in akut. Han hade skitont i magen och spydde bara galla. Efter röntgen för att utesluta ett stopp så mådde han mycket bättre av den luddiga kontrastvätskan(som btw kostar 2000 kr för 40 ml...) så i går kväll gav vi honom flytande Novalucol då magen började bråka igen. Det ville han INTE ha, så vi fick spruta det i munnen. Efter det mådde han som en prins tydligen, har sovit hela natten och i morse drack han snällt självmant Novalucolen. Hur smart är han inte? Jag blev lite överraskad faktiskt :)

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.