Skuggabaldur

Skuggabaldur

Om Baldur, Oliver och Frasse

Här berättar jag om våra hästar och hur vi kommit i kontakt med PNH och börjat hantera och träna dem enligt det.

Baldur kan galopp från skritt

Dagbok om hästarnaPosted by Jessica Pietsch 2012-04-25 09:31:26
I lördags tränade jag och Baldur i ridhuset, han kändes sådär sagolikt villig och avslappnad samtidigt :) efter att ha tränat lite på vad vi gjorde med Linda sist så tänkte jag testa att galoppera i ridhuset. Vi har väl mest slams-galopperat och inte fått till några riktigt bra (och samlade) fattningar förut.

Online har han ju på sistone börjat kunna hålla galoppen avspänt, och nu när jag bad om det så fick jag en toppenfin och samlad galopp(från trav) på lång tygel. Lustigt nog väljer han hellre att gå på volt än följa fyrkanten då... Kaka och beröm såklart, sen ville han inte göra annat än träna galoppfattningar! :)

Så då tänkte jag att jag testar att be om det från skritt(trodde aldrig det skulle gå) men han vill ju ha kaka, så han tog en jättefin galopp från skritt som om det inte var någon grej alls, höll galoppen tills jag berömde och det blev kaka :)

Såååå coolt! Tänk att det är lilla jag(nästan bara) som lärt honom allt detta. Hur gick det till? :)

Härligt och peppande var det, så idag ville jag trimma mer på galoppen med Linda. Men sedan i måndags är han varm i kotorna på alla fyra. Skulle tro att det är all denna lera :( de busar ju på som vanligt, så då blir de väl lätt överansträngda... Så han får vila lite nu så hoppas vi att det torkar upp snart. Det blir Frasse på lektionen istället :)

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.