Skuggabaldur

Skuggabaldur

Om Baldur, Oliver och Frasse

Här berättar jag om våra hästar och hur vi kommit i kontakt med PNH och börjat hantera och träna dem enligt det.

Dragit slanor & galopparbete

Dagbok om hästarnaPosted by Jessica Pietsch 2012-05-10 09:27:15
Frasse har fått slappa lite ett tag, vi betar mest och kör korta pass på ridbanan. Sist kopplade jag ihop slanorna och hängde dem över honom så han drog båda samtidigt. Han var lite tveksam i början, ville bara stå still och få godis ;) när jag hade honom lös och gick före så följde han fint och svängde med slanorna :)

Baldur och jag har börjat jobba med galoppen uppsuttet. På rakt spår går det bra, men på volt så vill han gärna "falla in" och så slutar det typ med en spinn i mitten ;)

På Linda-lektionen igår fick Linda se, då förklarade hon att det är för att han inte orkar bära på innersidan ordentligt i svängen. Därför skulle vi rida som på en typ åttkantig volt istället. Rakt fram, liten sväng, rakt fram, liten sväng osv. Det gick toppenbra såklart :) så nu har vi att träna på!

Baldur fick massor med beröm för att han har börjat bygga lite överlinje och för att han tar galoppen så lugnt och avspänt nu. Jättekul att få beröm och att höra att våra träningar ger resultat :)

Vi tränade lite sideways uppsuttet också, jag måste se till att sitta kvar på "det drivande" sittbenet, han skjuter gärna över mig i rörelsen och då blockerar jag honom för att göra det jag ber om.

Vi pratade om skänklarna också, jag upplever att jag inte har den ram som Linda har, och det blir lite vingligt för Baldur. Linda pratade om att föra över lite mer vikt i stigbyglarna och att benen ska vara mer stilla och bara låta "magen" pendla emellan dem.

Det var mycket att tänka på, där har matte att träna på vill jag lova...

  • Comments(0)//skuggabaldur.equisoft.se/#post239