Skuggabaldur

Skuggabaldur

Om Baldur, Oliver och Frasse

Här berättar jag om våra hästar och hur vi kommit i kontakt med PNH och börjat hantera och träna dem enligt det.

Baldur på Linda-lektion igen

Dagbok om hästarnaPosted by Jessica Pietsch 2012-04-18 09:31:48
Ja, i förra veckan bokade vi in oss på årets första Linda-lektion.

Sedan nyår har jag ju knappt ridit alls, och då mest bara ut, så det var lite nervöst att vi skulle göra bort oss och ha glömt allt hon lärt oss...

Så då var det ju jättekul att Linda tyckte att det inte alls märktes att han inte ridits på så länge :) han är starkare och jämnare, där ser man vad mycket det ger att arbeta från marken. Och att vila sig i form, såklart :)

Vi började med lite kanelbulle, jag misstänker att Linda använder den för att se vilka problem vi har som hon vill jobba med just då.

Som vanligt rider jag utan att använda tygeln i största möjliga mån, numera behövs den nästan bara vid trav/galopp.

Sedan gjorde vi tre-serpentiner och sedan fick jag lägga en liten volt i varje serpentinböj. Väldigt intressant övning då det blev mycket svängande och byte av varv :)

Upptäckte då verkligen att jag inte hade kontakt med vänster sittben :O vilket gjorde att det blev mycket svårare att svänga vänster.

Linda ryckte in och testade, böjde och drog, sen kortade hon mina läder ytterligare(jag kör på nr 11 nu, började på nr 8...) och DÄR var ju sittbenet! :D

Ashäftigt, sedan gick det ju lysande att svänga i båda varven och även öka och minska volten.

Sen körde vi lite trav också, öka och minska volten. Gick bra i vänster varv, men i höger orkade han inte riktigt längre. De har fyllt på underlag i ridhuset nyligt så det var nog lite tungt.

Superkul och lärorik lektion, som vanligt.

Även när vi flyttar så kommer jag att se till att åka och träna för Linda regelbundet, på ett eller annat sätt. Hon är bäst!

  • Comments(0)//skuggabaldur.equisoft.se/#post234