Skuggabaldur

Skuggabaldur

Om Baldur, Oliver och Frasse

Här berättar jag om våra hästar och hur vi kommit i kontakt med PNH och börjat hantera och träna dem enligt det.

Frassemannen

Dagbok om hästarnaPosted by Jessica Pietsch 2012-04-04 09:19:24
I söndags hade Richard med cykeln så då red jag ut på Baldur med Frasse bredvid. Mötte Ann och Cathrine som frågade hur många gånger jag tappat honom. "Ingen! Såklart!" tyckte jag, sen höll jag på att tappa honom två gånger under turen ;)

Vi körde samma runda som sist, nu fick han gå ytterst när vi mötte bilar och det var ju inga problem, liiiite fundersam bara när Richard cyklade bakom, så det ska vi träna mer på. Längs galoppstigen travade vi bara, det är så trångt med två hästar i bredd där, men på grusvägarna tog vi lite galopp. Det gick superbra, de rullade över så fint båda två, inget sprattel och bus.

Frasse var inte riktigt lika trött mentalt efter den här turen, det går framåt :)

I måndags arbetade vi lite online, och sedan red jag medan Sonia filmade:

Han var bäst som vanligt :) idag blir det tömkörning och ev att han får släpa något litet. Jag släpade ett däck jämte honom förra veckan, och det brydde han sig inte i alls.

Magen har ju tjorvat en massa, så nu har vi tyvärr bestämt att vi ska prova ett annat stall med andra utfodringsrutiner. Vi älskar ju Körlinge, men hästarnas hälsa måste gå först. Så 1 juni flyttar vi någon mil längre norrut, till stall Tjusta(Kårsta). Där blir det torrhö och utfodring upp till 5 ggr/dag, hoppas att det ska göra skillnad. Där finns också massor med fina rid- och körvägar har jag fått höra, vilket låter bra. Det är väl det enda jag saknar på Körlinge, bra körvägar(för unghästar, dvs lite trafik).

  • Comments(0)//skuggabaldur.equisoft.se/#post230