Skuggabaldur

Skuggabaldur

Om Baldur, Oliver och Frasse

Här berättar jag om våra hästar och hur vi kommit i kontakt med PNH och börjat hantera och träna dem enligt det.

Frasse

Dagbok om hästarnaPosted by Jessica Pietsch 2012-03-29 10:53:15
Frasses mage är risig fram och tillbaka, vi har testat det mesta utan stabilt resultat. När han gått i egen hage ett tag så börjar han krubbita så då undrar jag om han inte blir sämre pga det. På lördag får han börja gå ut med de andra igen, men vara inne en del och äta extra, får se hur det går.

Vi har handhästat lite mer, Richard följde med ut på cykel så vi kunde köra på lite. Var superkul och Frasse var superduktig som vanligt. bryr sig varken i trafik eller brevlådor längs vägen. Konstigaste var väl en strimma vatten som flöt tvärs över vägen, men det gick det med. Baldur har också slappnat av lite vad gäller att ha handhäst, antagligen samtidigt som Frasse blivit lite mer följsam, så det var en supertrevlig tur.

I söndags var Frasse med bredvid vagnen igen, nu på en lite längre tur. Fick träffa på en del trafik, utan problem och även testa lite galopp! Det gick superbra, det var härligt att sitta bredvid och se hans fina runda galopp alldeles bredvid sig :) Sonia vart lite väl taggad och började tjoa som värsta cowgirlen mitt i galoppen, Frasse hängde på och såg ut som han tänkte börja spralla, men då bad jag Sonia behärska sig lite ;) sååå skoj ska vi inte ha i första galoppen ;) tror vi ska galoppera lite som handhäst först innan vi börjar busa...

Jag har jobbat lite mer med honom online, han jobbar superbra även om det fortfarande är svårt att hålla ordning på lång-benen ;) han har blivit mer följsam och har fått upp mer fart, det är tydligt att han förstår bättre mina signaler.

Han fick prova den nya selen efter att han gått en vecka själv i en liten hage, snacka om sprallig häst! ;D Hade tänkt tömköra men det vart snarare bara sprattel med stor häst i snöre ;) selen sitter i alla fall fint och han vart himla snygg. Har en liten film som jag ska försöka hinna klippa ihop och lägga ut.

I måndags tog vi på sadeln och så red jag lite efter markarbetet. Detta var andra gången med sadel och första gången vi lyckades kliva på lite och ta oss ett varv runt ridbanan med något mått av styrning. Första gången, där i ridhuset, var jag himla spänd och osäker känner jag såhär i efterhand. I måndags var det avspänt och han fattade snabbt att jag ville att han skulle gå. Fick ta sticken till hjälp i styrningen ibland. Han har SÅ skön skritt, stooora gungande steg *kääär* känner mig jäkligt cool där uppe :)

  • Comments(0)//skuggabaldur.equisoft.se/#post227