Skuggabaldur

Skuggabaldur

Om Baldur, Oliver och Frasse

Här berättar jag om våra hästar och hur vi kommit i kontakt med PNH och börjat hantera och träna dem enligt det.

Lång uppdatering

Dagbok om hästarnaPosted by Jessica Pietsch 2012-02-14 12:49:49
Ojoj, vad jag är dålig på att blogga...

Sedan jul har Frasse varit mer eller mindre asdålig i magen, så det har inte blivit mycket tränat. Efter en del meckande och en massa dyra magmediciner så verkar det som att grundorsaken var att han inte fick i sig tillräckligt med stråfoder.

Vi har slowfeeding-nät i hagen nu, och jag tror han helt enkelt inte orkar stå där och pilla tillräckligt länge. Så nu sover han på box och har då fri tillgång på hö, och därmed har magen börjat sköta sig igen.

På nyårsafton red vi en liten sväng runt hagarna, jag på Frasse och Mona på Juni, Richard gick bredvid och hjälpte oss när vi fick problem. Enda problemet jag fick var när Frasse tyckte att en hal stenhäll var lämpligare underlag än knölfrusen lera.. Då funkade inte styrningen tillfredsställande, så Richard fick komma och baxa honom där han skulle gå.

I övrigt var det underbart smiley

Nu när Frasse är bättre har han fått börja vara med på träning igen, ska försöka få filmat lite, han är SÅ rolig och duktig!

Baldurs medryttare Åsa har fått för mycket att göra hemma, så hon har slutat, men som genom ett mirakel så hittar vi en ny medryttare som dessutom är Parelli-intresserad! smiley

Så, vi önskar Johnny välkommen i stallet!

Han har inte alls hållit på med Parelli tidigare, men han är en naturbegåvning, så med min och Helenas hjälp så kommer det gå fort framåt.

Baldur har blivit lite stående under nov-jan, så han har tappat kondis och styrka. Prio nu är att bygga upp bakdel och rygg igen, sen ska vi köra igång med konditionen också!

Han är som vanligt otroligt rolig att jobba med, han har blivit som ett instrument man har lärt sig att spela, så himla följsam smiley

  • Comments(0)//skuggabaldur.equisoft.se/#post224